Her er klubbens egen kokebok

Har du noen gode oppskrifter å dele med oss ? Send de til : post@burstnerklubben.no

Salater :


Couscoussalat

Nydelig og lettlaget tilbehør til grillmat. Kjekt å ha med på tur også.

750 g couscous
5 ss hakket persille
5 ss hakket frisk mynte
5 båt finhakket hvitløk
3 ¾ dl olivenolje
5 stk. sitron - kun saften
2 ½ ts sukker
2 ½ ts salt
2 ½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.

Tilsett finhakkede urter og hvitløk.
Bland olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt. La det hele trekke smak i minst en time.


Tomatsalat m/ananas og chilli1 fedd hvitløk

½ lime
¼ ts salt
1 ss sukker
2 ss olivenolje
½–1 ts asiatisk fiskesaus (nam pla) – kan utelates
1 grønn chili
½ ananas

3 blader mynte
450 g tomater, gjerne ulike typer og farger

Riv hvitløken og limeskallet (bare det grønne) på den fine siden av rivjernet og bland det i en bolle sammen med limesaften, salt, sukker, olivenolje og fiskesaus. Har du ikke fiskesaus, må du kanskje tilsette litt mer salt. Rør til alt sukkeret er oppløst. Finhakk chilien. Jeg bruker å ta med frøene. Ananasen deler du i to på langs, så deler du den ene halvdelen i fire på langs og skjærer vekk den harde kjernen før du skjærer tynne skiver.

Ta myntebladene fra stilken før du hakker dem opp. Del tomatene i båter. Bland alt. Smak og kjenn at salaten er passe krydre


Kjøttretter :

Biffstrimler surf and turf

For 4 personer

500 g Gilde Biffstrimler
2 stk vårløk
1 stk rød chili
½ ss finhakket fersk ingefærrot
2 stk paprika
2 dl eplemost eller cider
1 ts maisennamel
100 g krabbekjøtt

Slik gjør du:

Skjær vårløk og paprika i tynne strimler, chili i tynne ringer. Finhakk ingefærroten. Krabbekjøttet renses og deles eventuelt opp i biter. Fres kjøttet i en wok eller stekepanne og dryss over salt og pepper. Ta ut kjøttet og la det hvile mens du freser grønnsakene. Legg kjøttet tilbake i woken. Rør maisennamelet ut i eplemosten og hell det over i woken. Rør foriktig til det koker opp. Topp det hele med krabbekjøtt og server med ris eller godt brød.


Fisk :

Bacalao

4 personer

1 kg klippfisk

3 store løk

½ l kraft

½ l olje

2 dl tomatpurre

3 store tomater

10 store poteter

hel pepper og salt

Trekk fisken til skinnet løsner,del den så i passe biter ca4 x4 cm.

Skrell potetene og kutt løken i ringer,legg lagvis potet,fisk og løk i en stor kjele.

Mos tomatene bland sammen kraft,tomatpurre og tomater og hell det

over fisken sammen med oljen.

Krydre med salt og pepper.

La retten trekke til alt er skikkelig mørt ikke rør men rist

forsiktig på kjelen underveis.

Lettvint lasagne med fisk

6stk pastaplate

5st egg

4dl melk eller matfløte

salt / pepper

300g kokt renset laks / ørret

1pk frosset spinat

1dl muskatt (revet)

Slik gjør du det:

Kok lasagneplatene i fosskokende vann i 5 minutter. Bland egg, melk, salt og pepper. Legg lagvis i ildfast form: eggeblanding, lasagneplater, fisk, spinat, eggeblanding osv. Avslutt med eggeblanding. Stek i stekeovnen ved 175 °C i 30 minutter. Dryss på revet ost, og stek videre til osten er gyllen. Server med brød og salat til.


Stekt fjellørret med sursøt salat

4 personer

4 stk hele ørreter a/3 - 400 gr

4 ss mel

salt

hvitløkspepper / sitronpepper

Rens ørreten og ta av hode,snitt 3 -4 skråstilte kutt i skinnet på

hver side ikke for dypt.

Strø salt og sitronpepper på fisken kan godt også gnis inn.

Vend fisken i melet og stek i en middels varm panne til den er

godt brunet og gjennomstekt.

margarin til steking

4 skiver sitron



Dressing til salaten;

3 dl seter rømme

eddik 5%

sukker

½ issalat

Kutt salaten i tynne strimler,bland sammen rømme,eddik .

Smak til med sukker. Ha oppi salaten og bland godt sammen.

Servers med mandelpoteter og flatbrød.



Kylling retter :


Fargerik wok med kylling

4 personer

4 stkkyllingfilet

½tssalt

¼tspepper

1stkløk

3stkgulrot

1stkbrokkoli

200 ghodekål

1pkfrisk babymais

1stkrød chili

10 stkgrønn frisk asparges

1stkgrønn paprika

1stkrød paprika

50gsukkererter(kan sløyfes)

2dlbønnespirer(kan sløyfes)

Skjærkyllingfilet i strimler.

Skjær løk i tynne båter, gulrøtter i tynne skiver og chili itynne ringer. Del brokkolii små buketter.Finsnitthodekål. Del minimais i to.Brekk av den nederste delen påaspargesen ogskrell resten forsiktig.Del dem i 3-4 biter. Skjær paprikaen i passe store flak eller strimler. Sukkerertene kan være hele eller deles i to om de er lange.

Ha olje i en wok og la den bli varm. Ha i kjøttet og bruk to stekeredskaper for å røre kjøttet raskt rundt i pannen til det er jevnt hvitt. Tilsett salt og pepper. Ta opp kjøttet og hold det varmt.

Tilsett grønnsakene i pannen rangert etter hvor lang steketid de trenger for å bli møre. Ha så kjøttet tilbake i pannen og la alt bli varmt.

Server med kokt pasta eller nudler.

Vil du ha mer asiatisk smak på maten kan du tilsette litt soyasaus og østerssaus. For å variere smaken ved senere anledninger er det greit å ha en flaske søt soyasaus eller søt chilisaus for hånden. Disse sausene kan hver enkelt tilsette maten etter behov - nesten som å drysse på litt ekstra salt og pepper



Kylling Carbonara

For 4 personer

400gkyllingkjøttdeig

2 sssmør til steking

300 gtagliatelle

1 buntgrønn frisk asparges , delt i to

1 begerrød cherrytomat , delt i to

4 stk grovhakket vårløk

½ båt finhakket hvitløk

½tssukker

SALT OG PEPPER

1dlmatfløte

3stkeggeplomme

4ssparmesan

8bladfrisk basilikum


Stek kyllingkjøttdeigen i to omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt. La den gjerne være i litt store biter, slik at den forblir saftig. Krydre med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Stek asparges i stekepanne 3-4 minutter. Tilsett cherrytomater, vårløkog hvitløk. Smak til med sukker, salt og pepper. Sukker gir sødme til tomatene. Ha den stekte kjøttdeigen tilbake i pannen og bland sammen.

Sil av vannet på pastaen. Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme pastaen. Rør godt om. Bland pasta, kjøtt og grønnsaker.



Dessert er godt :


JORDBÆR FROMASJ

4 prosjoner

2 dl kremfløte

2 egg

¾ dl sukker

1 dl saft fra bærene

5 plater gelantin

3 ss kokende vann

Pisk eggedosis av egg og sukker.Pisk kremfløten.

Rør gelantinen ut i det kokte vannet , og rør den

inn i eggedososen,la den stå til den begynner å

stivne rør ofte,bland så kremen i eggedosisen og

bærene.Fromasjen has over i en skål og settes

i kjøleskap for å stivne ca 45 -60 min.

Bakt pære med ingefær


Du trenger

4 pærer

4 cm ingefær

4 ss smør

tørket frukt

sukker


Fremgangsmåte

Skrell pærene og ta ut kjernehusene. Skrell ingefæren kutt den i grove biter. Pakk pærene inn i dobbel aluminiumfolie sammen med smør, ingefær og den tørkede frukten. Bak på svak varme på grillen i ca en halv time.


Grillede fersken med vanilje/sitronkrem

4 stk modne fersken
melis
Krem:
50 g fersk kremost naturell
1 stk sitron (revet skall fra sitron)
1 stk sitron (saften fra sitron)
3 ss crème fraîche
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Del hver fersken i to og løsne steinen. Gni inn snittflatene med melis og grill til de blir fine i fargen.

Kremen:
Bland alt dette til en jevn krem. Lag fine kuler oppå eller ved siden av ferskenene.